Runokartta lähtee festivaaleille Turkuun

Runoviikko-festivaali levittäytyy Turkuun keskelle pimeintä marraskuuta ja pureutuu tänä vuonna teemaan ”Runo & työ”.

Virosta festivaaleille matkustavat runokartaltakin tutut Kai Aareleid, Piret Bristol, Adam Cullen, Ville Hytönen ja Timo Maran sekä runokartan toimittaja Anniina Ljokkoi.

Torstaina 14.11. klo 17–18.30 ohjelmassa on paneelikeskustelu aiheesta Viron runokartta ja runon paikallisuus. Suhdettaan eri paikkoihin kotimaassa ja kauempana pohtivat Kai Aareleid, Timo Maran ja Ville Hytönen, keskustelua vetää Anniina Ljokkoi. Tervetuloa kuulolle Turun pääkirjastolle (Linnankatu 2). Järjestäjiä ovat Runoviikko ja Viro-instituutti Suomessa.

Torstaina 14.11. Klo 19–22 Ikikikynykytyky-klubilla Bar Ö:ssä (Linnankatu 7) esiintyvät Kai Aareleid, Timo Maran, Anatoly Kudryavitsky, Ville Hytönen, Ester Nuori Leppä, Sampo Sihvola, Jyrki Kiiskinen, Kalle Talonen & Reima Lyytikkä: Kupittaa-sarja. Järjestäjiä ovat Runoviikko ja Viro-Instituutti Suomessa.

Perjantaina 15.11. klo 19–22 Kimppakyyti-klubilla Bar Kuka:ssa (Linnankatu 17) esiintyvät Piret Bristol, Adam Cullen, Silene Lehto, Uni Ojuva, Miia Toivio, Anna Elina Isoaro & Janette Hannukainen, Olli Heikkonen + Timo Rasio & Janne Halmkrona. Järjestäjiä ovat  Runoviikko ja Viro-Instituutti Suomessa.

Tutustu koko festivaaliohjelmaan Runoviikkojen sivuilla.

Piret Bristol on Tartossa asuva virolainen kirjailija, joka on kirjoittanut useita romaaneja sekä novelli- ja runokokoelmia. Runokartalta Bristolin runoja löytyy eri puolilta maata, mm. Tartosta, Raplasta ja Mõisakülasta sekä eri rautatieasemilta.

Adam Cullen on Minnesotasta, Yhdysvalloista kotoisin oleva kääntäjä ja runoilija, joka on asunut Virossa vuodesta 2007. Häneltä on julkaistu kaksi runokokoelmaa, joista uusin Väikses linnas (Tuum 2018) on kokoelma vironkielisiä “Vironhaikuja” ja “rakkauskirje Haapsalulle”. Cullenin haikuja on julkaistu suomeksi uusimmassa Nippernaati-antologiassa (2019).

Kai Aareleid on Tartossa syntynyt virolainen kirjailija ja kääntäjä, joka on myös valmistunut dramaturgiksi Teatterikorkeakoulusta Helsingistä. Häneltä on julkaistu kaksi romaania ja kaksi runokokoelmaa. Aareleidilta on suomennettu mm. romaani Korttitalo (S&S 2018). Viron runokartalla hänen runojaan löytyy Hiidenmaalta.

Timo Maran virolainen runoilija, käsikirjoittaja, semiootikko, biologi ja toimittaja, jolta on julkaistu mm. viisi runoteosta, viimeisimpänä Metsloomatruudus (Elusamus 2019). Suomeksi hänen Tartto- ja Emajoki-aiheisia runojaan on julkaistu uusimmassa Nippernaati-antologiassa (2019) sekä Viron runokartalla.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Takaisin ylös